© Jan Vorsselmans

Een recordcarrière van 27 jaar burgervaderschap

Harry Hendrickx blijft nog drie jaar burgemeester

Harry Hendrickx (DBM) zal nog drie jaar burgemeester blijven in Malle. Dat werd zo overeengekomen met de coalitiepartners N-VA en CD&V. Daarna geeft hij de fakkel door aan de nu 27-jarige Sanne Van Looy (N-VA).

Jan Vorsselmans

“Mijn leeftijd (72) zal over drie jaar het spiegelbeeld zijn van het aantal jaren (27) dat ik burgemeester van Malle zal geweest zijn", geeft Harry Hendrickx mee.

Intussen sloot DBM een princiepsakkoord met N-VA en CD&V voor de volgende zes jaar. “Mijn partij en N-VA kwamen samen uit op twaalf zetels op een totaal van 25 zetels. Eén te weinig dus voor het vormen van een een meerderheid, al misten we op haartje een zevende zetel en haalde de nieuwe partij OostWest nipt haar vijfde zetel. Daarom moesten we op zoek naar een derde partner. CD&V (3 zetels) lag het meest voor de hand. Ik verklaar mij nader. OostWest kwam niet in aanmerking omdat deze partij als enige doel had mij te kelderen. Progresief Malle (3 zetels) is een bont allegaartje van Groen, sp.a, PVDA en onafhankelijken. Dat zou dan een coalitie in een coalitie betekenen en daar pas ik voor.”

Eerste werk voor Harry Hendrickx en zijn coalitiepartners is een gedegen beleidsniveau uitwerken. Pas daarna worden namen op de vijf schepenen geplakt. De eerstvolgende drie jaar levert DBM de burgemeester en twee schepenen, terwijl N-VA het voorzitterschap van de gemeenteraad plus twee schepenen krijgt; CD&V levert één schepen. Na drie jaar worden de rollen tussen DBM en N-VA omgedraaid.

“Ik heb er nog altijd veel zin in”, zegt Harry Hendrickx, die volop werk wil maken van het PPS Westmalle, waarbij de dorpskern grondig wordt aangepakt.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio