© BELGA

Wereldkampioene Nicky Degrendele wil scoren in Tokio en trekt naar nieuwe ploeg: “Bouwen aan sprintcultuur”

Nicky Degrendele is vanaf volgend seizoen te zien in de kleuren van BEAT Cycling Club. De wereldkampioene op de keirin mikt daarmee op een topprestatie op de Olympische Spelen in Tokio.

vtvn

Nicky Degrendele (22) werd eerder dit jaar wereldkampioene in Apeldoorn op het onderdeel Keirin. In 2016 won ze zilver op hetzelfde nummer tijdens de EK. Degrendele was eerder ook al wereldkampioene Keirin bij de junioren in 2014. Afgelopen zomer was ze net als Bos, Büchli en van Riessen actief in de Japanse Keirin.

Degrendele: “Ik kijk met veel enthousiasme en ambities uit naar het nieuwe baanseizoen waarin ik deel ga uitmaken van BEAT Cycling Club. Komend seizoen is erg belangrijk in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokyo en bij BEAT kom ik in een gestructureerde sprintomgeving terecht. Hierdoor kan ik verdere stappen zetten in mijn ontwikkeling als renster, samen met ervaren en gedreven teamgenoten en stafmedewerkers. Naast de sportieve ondersteuning kijk ik er naar uit om samen met BEAT de sprintonderdelen op de piste nog meer in de kijker te zetten. Zo kunnen we hopelijk bouwen aan een heuse sprintcultuur in België.”

© BEAT Cycling Club

Tim Veldt, coach van de BEAT baanploeg: “Nicky is als sprintster uit België een bijzondere verschijning in het baanwielrennen. In een land zonder sprintcultuur op de piste heeft ze heel snel mondiale topprestaties kunnen neerzetten. Dat is echt knap en toont haar bijzondere kwaliteiten op diverse vlakken. We kijken ernaar uit om met haar aan de slag te gaan. We gaan haar een plek bieden waarin ze gelijkgestemde sporters treft in een omgeving waarin ze zichzelf verder kan ontwikkelen.”

Geert Broekhuizen, medeoprichter van BEAT Cycling Club, vult aan: “We zijn heel blij om Nicky te verwelkomen binnen de club en daarmee ook onze eerste stappen te zetten in het Belgische baansprinten. In samenwerking met Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen gaan we aan de slag om het baansprinten in België verder te ontwikkelen en mensen te enthousiasmeren voor deze tak van sport. Met deze stap laten wij tevens nadrukkelijk zien dat onze ambities met de baanploeg serieus zijn en we dit project zijn gestart met het oog op het hoogst haalbare.”

Meer sportnieuws