© Jan Vorsselmans

N-VA is op zoek naar coalitiepartners(s) in Zoersel

Uittredend burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) is aan zet om coalitiegesprekken aan te gaan met andere partijen. Haar partij behaalde 11 van de 27 zetels.

Jan Vorsselmans

Zij is tevreden met haar persoonlijke score en die van haar partij. “De kiezer heeft de kaarten niet gemakkelijk gelegd voor het vormen van een meerderheid. Maar ik houd de deur open en heb al gesprekken gevoerd met alle partijen. Een principieel akkoord kwam er vooralsnog niet uit de bus. Het is dus nog even koffiedik kijken.”

Theoretisch zijn er drie mogelijkheden: een voortzetting van de coalitie met CD&V (6 zetels), wat niet zo evident lijkt omdat er nogal wat strubbelingen waren tussen beide partijen, een coalitie met de plaatselijke partij H-Eerlijk Zoersel (3 zetels) of een bestuursakkoord met Groen (2 zetels) en Open Vld (1 zetel). Samenwerken met het Vlaams Belang is geen optie.

Een andere mogelijkheid is dat CD&V een monstercoalitie uit de brand sleept met H-Eerlijk Zoersel, Groen en Open Vld, maar die kans is klein omdat N-VA eigenlijk aan zet is. “In die constellatie houden we misschien alleen nog maar de burgemeester over en komen de schepenen allemaal uit de andere partijen. Dat is niet werkbaar", zegt CD&V-verkozene Jan De Prins.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio