© RR

Eerste namen nieuw schepencollege van Niel

Historische overwinning voor Open VLD in Niel, die tien zetels binnen haalde. Net één zetel te kort voor een volledige meerderheid. Eén dag later worden stilaan de contouren duidelijk van het nieuwe schepencollege.

Paul Van Roy

Open VLD sloot net als in de vorige legislatuur een coalitie af met N-VA, dat 4 zetels behaalde. Open VLD zal de burgemeester - Tom De Vries - leveren en 3 schepenen, N-VA levert 2 schepen. Voor N-VA zijn dat Eddy Soetewey en Tom Caluwaerts. Voor Open VLD is nog niet geweten wie toetreedt tot het schepencollege.

Het voorzitterschap van de gemeenteraad, dat in de vorige legislatuur werd uitgeoefend door N-VA, gaat nu naar Open VLD. De 66-jarige Walter Troch (Open VLD) zit al 36 jaar in de gemeenteraad. Hij is een monument in Niel. Zijn 37-jarige dochter Anne Troch treedt in de voetsporen van haar vader. Vader en dochter mogen niet gelijktijdig in de gemeenteraad zetelen. Er zal dus moeten gekozen worden. Opvallend is verder dat van de 10 verkozen raadsleden van Open VLD er zes vrouwen zijn.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio