Verkiezingen 2018 - Turnhout

© Mia Uydens

N-VA Turnhout: “Geen coalitie met partner die onverdraagzaamheid predikt”

Of er een vandaag al een coalitie wordt gevormd in Turnhout, is helemaal niet zeker. Dat het er geen zal worden met grote winnaar Vlaams Belang, staat wel vast.

GVN

“N-VA is de grootste partij en ik heb een groot aantal voorkeurstemmen. De kans dat ik burgemeester mag worden van Turnhout, is bestaande”, blijft Paul Van Miert voorzichtig. “Maar ik zou geen burgemeester willen worden met een coalitiepartner die onverdraagzaamheid predikt. We onderhandelen dus niet met het Vlaams Belang.”

Alle andere opties blijven wel overeind. Dat het opnieuw een coalitie met vier partijen wordt, ligt voor de hand. Niemand geeft op dit ogenblik enige commentaar, de voorstellen worden vandaag intern binnen elke partij geanalyseerd. De politici beseffen dat het om de inhoud moet gaan, niet om de postjes, want alleen met een sterk inhoudelijk verhaal kunnen ze het vertrouwen van de Turnhoutenaar winnen. Maar het overleg zou nog lang kunnen duren. “De kaarten zijn moeilijk geschud”, stelt Kelly Verheyen (sp.a) vast.

Verkiezingsnieuws