© AP

Kooivechter Khabib Nurmagomedov daagt nu ook Floyd Mayweather uit: “In de jungle kan er maar één leeuw zijn”

De Russische kooivechter Khabib Nurmagomedov hoopt op een gevecht met de Amerikaanse bokslegende Floyd Mayweather. Via de sociale media lanceerde hij een oproep voor een kamp “tussen twee mannen die nooit verliezen”.

Nurmagomedov verdedigde op 7 oktober met succes zijn UFC-titel tegen Conor McGregor. Hij versloeg de Ierse amokmaker met een nekklem in de vierde ronde. Nu richt de kooivechter uit Dagestan zijn pijlen op Floyd Mayweather. Ook die klopte McGregor, in augustus 2017, in een onderling (boks)duel.

Voor Mayweather, 41, was het (vooralsnog) zijn laatste optreden. Hij won al zijn 50 profkampen.

Nurmagomedov is met 27 overwinningen in evenveel gevechten eveneens ongeslagen. De 30-jarige Rus lanceerde zijn oproep aan Mayweather met een video op Instagram. Opvallend, de promotor van Mayweather (Leonard Ellerbe) zat daarbij naast hem.

“Vooruit Floyd! Nu is het aan ons om te vechten, 50-0 tegen 27-0. We zijn twee mannen die nooit verliezen. In de jungle kan er maar één leeuw zijn. Uiteraard ben ik de leeuw”, blufte Nurmagomedov aan de zijde van een lachende Ellerbe. Hij vertelde er niet bij of hij tegen Mayweather wil boksen of kooivechten.

Meer sportnieuws