Ellende op de weg door brandende vrachtwagen op E17 richting Antwerpen en dodelijk ongeval op E40

Een pak ellende op de weg maandag. Op de E40, net voor Gent ter hoogte van Drongen gebeurde een dodelijk ongeval, waardoor de snelweg enkele uren volledig versperd was. Net toen dat ongeval was afgehandeld, kantelde er iets verderop een vrachtwagen, op de E17 in Kalken. De vrachtwagen vatte vuur, waardoor de snelweg urenlang versperd was. Rond 17u30 werd de E17 vrijgegeven, er stond wel nog een lange file.

jtp

Kort na 13 uur kantelde een vrachtwagen op de E17 richting Antwerpen, ter hoogte van het parkeerterrein in Kalken. De vrachtwagen vatte ook nog vuur, wat gepaard ging met hevige rookontwikkeling. De brandweer was snel ter plaatse, maar de snelweg was urenlang volledig afgesloten voor de opruimwerken. Om 17u30 stond er nog meer dan een uur file richting Antwerpen, richting Gent staat er een lange kijkfile vanaf Lokeren.

© jvw

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dodelijk ongeval Drongen

Rond 13 uur, ongeveer op hetzelfde moment van het ongeval op de E17, werd de E40 (richting Brussel) vrijgegeven. Rond 9.30 uur was ter hoogte van Drongen een zwaar ongeval gebeurd tussen drie voertuigen: een vrachtwagen (geladen met wagens) en twee personenwagens. Eén persoon kwam daarbij om het leven, zo bevestigt de federale politie aan onze redactie.

“Op onze camera’s zagen we heel wat voertuigen stilstaan”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum maandagochtend. “De verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse, waardoor de afhandeling van het ongeval erg lang duurde.”

Nu in het nieuws