© Jef Wijckmans

Verliezers likken hun wonden

De voorbije gemeenteraadsverkiezingen zorgen niet echt voor veranderingen in Rumst. Toch niet wat de meerderheid betreft die de komende zes jaar uit N-VA en CD&V blijft bestaan.

Jef Wijckmans

Jurgen Callaerts was met zijn N-VA de grote winnaar. Niet alleen behaalde hij de meeste voorkeurstemmen, zijn partij ging bijna 8 procent vooruit wat hun aantal verkozenen van 7 naar 9 laat stijgen. Hij verdrijft partijgenoot Geert Antonio wel uit de burgemeestersstoel die toch opgetogen reageerde en dit samen met zijn opvolger met een glas en een pak friet ging vieren.

CD&V zag haar samengaan met 3D niet beloond. In kartel behaalde het net een even groot stemmenpercentage als zes jaar geleden. Samen vormen ze wel de meerderheid met Callaerts als nieuwe burgemeester. Nieuwkomer in het schepencollege is Raf De Schepper van CD&V terwijl N-VA voorzitter Benjamin De Roeck de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter wordt.

Grote verliezers zijn sp.a/Groen die vijf procent en één verkozene verliezen, Open VLD die geen vertegenwoordiging in de gemeenteraad zal hebben en eigenlijk ook 3D die slechts via een achterpoortje André Gielis als raadslid behoudt maar voor het eerst van de meerderheid deel zal uitmaken.

Vlaams Belang krijgt dankzij de kiezer met coming man Bart Claes een derde verkozene in de raad.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio