Meghan Markle en prins Harry verwachten eerste kindje

Prins Harry (34) en zijn echtgenote, Meghan Markle (37),verwachten hun eerste kindje. Dat heeft het Britse hof bekendgemaakt.

tib

”De hertog en hertogin van Sussex zijn erg blij te mogen aankondigen dat de hertogin van Sussex een baby verwacht in de lente van 2019”, kondigt het Britse hof vandaag aan. “Ze zijn erg blij met alle steun die ze van het publiek gekregen hebben sinds hun huwelijk in mei en vinden het fijn dit nieuws te kunnen delen.” Het is het eerste kindje voor het koppel.

Prins Harry en Meghan beginnen vandaag aan hun eerste officiële buitenlandse bezoeken als koppel. Ze zullen Australië, Tonga en Nieuw-Zeeland bezoeken. Aanvankelijk stond ook Fiji op het programma, maar volgens een lokale gids, die zich versprak tegen het showbizzmagazine New Idea, reist Harry daar alleen naartoe. Dat zou te maken hebben met het zikavirus op Fiji, dat gevaarlijk is voor ongeboren baby’s. Terwijl Harry naar Fiji reist, blijft Meghan in Sydney, samen met haar moeder Doria Ragland. Ook Jessica Mulroney, de styliste en beste vriendin van Meghan, reist mee door Australië met het koninklijke koppel.

Dat Meghan niet mee reist naar Fiji, was meteen aanleiding voor speculaties over een mogelijke zwangerschap. Dat ze vrijdag in een brede jas op het huwelijk van prinses Eugenie verscheen en in Australië van het vliegtuig stapte en paarse mappen voor haar buik hield, hielp niet om die geruchten te ontkrachten.

Volgens de Britse kranten zijn de Queen en de andere Windsors nog maar sinds vrijdag op de hoogte van de zwangerschap: prins Harry en Meghan zouden het nieuws bekendgemaakt hebben na het huwelijk van prinses Eugenie.

Harry en Meghan trouwden in mei van dit jaar. Hun baby zal de zevende in lijn zijn voor de opvolging van de Britse troon, na prins Charles, prins William, prins George, prinses Charlotte, prins Louis en prins Harry.

NIET TE MISSEN