© Theodore Racing

"Zoon van Michael Schumacher op weg naar de F1"

Na het veroveren van de Europese F3-titel krijgt Mick Schumacher heel wat lof. Volgens heel wat F1-insiders is de 19-jarige zoon van Michael Schumacher duidelijk op weg naar de Formule 1.

F1journaal.be

Als zoon van een zevenvoudig F1-kampioen stond Mick Schumacher meteen onder enorm veel druk. Van bij het begin van zijn kartingcarrière waren alle ogen op Mick gericht en ook in de opstapklassen in de eenzitterij was dat het geval.

Na een seizoen in de Duitse Formule 4 volgde dit jaar het Europese F3-kampioenschap. Dat seizoen ging erg moeizaam van start voor Mick, al herpakte hij zich enorm sterk tijdens de tweede seizoenshelft en behaalde hij de ene na de andere overwinning om uiteindelijk het voorbije weekend de titel te veroveren.

Volgens heel wat F1-insiders is de zoon van Michael Schumacher duidelijk op weg naar de Formule 1, al menen ze dat Mick vooral zijn tijd moet nemen en niets moet overhaasten.

"Van bij het begin was er veel aandacht voor hem, hij stond onder enorm veel druk," aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. "Het is niet makkelijk om daarmee om te gaan, zeker wanneer je seizoen niet zo goed van start gaat zoals bij hem dit jaar het geval was."

"Zijn performance tijdens de tweede seizoenshelft was indrukwekkend. Hij heeft getoond dat hij beschikt over wat noodzakelijk is om één van de grootsten in onze sport te worden."

Ook voormalig F1-piloot Gerhard Berger treed Toto Wolff bij en heeft veel lof en felicitaties voor Mick Schumacher.

"Uiteraard ben ik blij voor Mick," aldus Berger. "Hij heeft de titel zelf in de wacht gesleept door op het podium te finishen."

"Mick ziet er niet alleen uit zoals zijn vader, hij heeft hetzelfde postuur en dezelfde manier van bewegen, het is me ook opgevallen dat hij dezelfde voorarmen heeft als zijn vader."

"Het belangrijkste en het meest beslissende is echter dat hij de voorbije weken getoond heeft dat hij dezelfde genen heeft als zijn vader om een geweldige racepiloot te zijn."

Berger is er dan ook van overtuigd dat we binnenkort opnieuw de letters 'M. Schumacher' opnieuw op een F1-bolide zullen zien staan, net als bij zijn vader Michael.

"Indien hij op deze manier blijft presteren dan zal hij zeker in de Formule 1 geraken," besloot Berger.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws