© BELGA

Johan Van Overtveldt: “Ik heb geen spijt van mijn verhuis naar Mechelen”

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt gaat in de Mechelse gemeenteraad zetelen. Dat zegt hij zondagavond na de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen. N-VA behaalde in Mechelen zeven zetels, vier minder dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen. “Wij worden de grootste oppositiepartij en gaan dat op een constructieve manier invullen”, zegt hij.

Van Overtveldt verhuisde van Kapellen naar Mechelen om er de lijst voor N-VA te duwen, en heeft daar absoluut geen spijt van. “Ons team is verjongd en vernieuwd, we zijn de grootste oppositiepartij en eigenlijk het enige grote alternatief voor de stadslijst”, zegt hij. “De missie is ‘ongoing’ zeggen ze in militaire termen, maar als ik de film zou kunnen terugdraaien zou ik het opnieuw doen.”

Hij is niet ontgoocheld over de mindere cijfers voor N-VA in Mechelen. “The sky is the limit in de politiek dus als je een bepaald resultaat behaalt, droom je van een nog beter resultaat”, zegt Van Overtveldt. “Ik denk dat we met dit resultaat kunnen bouwen naar de toekomst toe, we zijn een duidelijk alternatief voor de stadslijst en gaan in de oppositie op een constructieve manier, dus niet met lawaai-oppositie maar met inhoudelijke argumenten.”

Van Overtveldt gaat zeker zijn zitje in de gemeenteraad opeisen. “Ik ga dat heel consciëntieus doen, het zal niet simpel zijn met die andere job die ik in Brussel nog doe maar ik ga er volledig voor”, besluit hij.

Van Overtveldt kreeg zondag 929 voorkeurstemmen achter zijn naam. Ter vergelijking: lijsttrekker van de Mechelse stadslijst en huidig burgemeester Bart Somers kreeg 15.597 voorkeursstemmen op een totaal van 60.000. Dat is een stem op de vier. Als lijstduwer voor de provincieraadsverkiezingen voor Open Vld, behaalde Somers 14.436 voorkeurstemmen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018