Verkiezingen 2018 - Antwerpen

© Patrick Hattori

Kersverse partij D-SA verovert zetel in districten Hoboken en Antwerpen

De partij Democratisch-Solidair Appel (D-SA) heeft een allereerste zetels in haar bestaan bunnen binnenrijven in de districtsraden van Hoboken en Antwerpen.

anro

“We hebben bang afgewacht, maar nu kunnen we trots en fier zijn”, reageert partijvoorzitter Khalid El Jafoufi. “We hebben niet veel media-aandacht gekregen in de media en bestaan nog maar zes maanden. Toch hebben we een verhaal kunnen uitbouwen in Antwerpen.” In de loop van zondagavond werd eerst duidelijk dat een zetel in Hoboken veroverd was. “We wisten dat we in Hoboken de meeste leden hadden en er een mogelijkheid op een zetel bestond.” Later kon de partij ook een zitje in de districtsraad van Hoboken op haar palmares schrijven.

De centrumgerichte partij wil in het district inzetten op een beter seniorenbeleid en wil een verkleining van de kloof tussen jongeren en de politiek. “Burgerparticipatie is belangrijk voor ons”, gaat El Jafoufi verder. “We willen het project van Burgerbegrooting van district Antwerpen ook in Hoboken, maar dan nog meer uitgebreid.” D-SA is bereid tot gesprekken om mee te besturen.

Verkiezingsnieuws