© Erik Van Eycken

Lode Van Looy wordt burgemeester in Bonheiden, Guido Vaganée naar oppositie verbannen

Lode Van Looy (BR30), de kleinzoon van de laatste burgemeester van deelgemeente Rijmenam, wordt de nieuwe burgemeester van Bonheiden. Zijn partij vormt een coalitie met CD&V en Open Vld. Huidig burgemeester Guido Vaganée en zijn N-VA worden door de drie partijen naar de oppositiebanken verwezen. Verrassend, want Vaganée haalde 1.231 voorkeursstemmen. De partij groeide naar de grootste in Bonheiden met 26,31%, nipt groter dan BR30.

evb

Lode Van Looy heeft twee duidelijke prioriteiten voor de komende legislatuur. “Er moet dringend werk gemaakt worden van de rioleringswerken in de gemeente. Daarnaast staat ook de restauratie van de Sint-Martinuszaal hoog op onze to-dolijst.”

Groen ziet het aantal zetels stijgen van drie naar vier, het CD&V van Mieke Van den Brande gaat met een zetel en 3% achteruit en klokt af op 17,51% (vier zetels). De nieuwe coalitie heeft dertien zetels, Groen en N-VA samen tien.

© EVB

Voorzitter van N-VA Geert Teughels en burgemeester Vaganée reageren diep aangeslagen. “De winnaars van de verkiezingen, wij en Groen, werden buitenspel gezet. De verliezers gaan door. Er bleek een voorakkoord met Open Vld”, reageert de burgemeester. “We zullen echter sterke inhoudelijke oppositie voeren, eentje wat ongezien in Bonheiden. Zes jaar lang heeft de oppositie geen punt geagendeerd op de gemeenteraad. Een programma is er niet.” De ploeg verzamelde in het Hippisch Centrum in Rijmenam. “Bedankt voor de inhoudelijk sterke campagne, we hebben nooit anderen bekritiseerd. En Bonheiden kleurt geel.” Ook voorzitter Teughels reageert emotioneel. “We hebben het beste van onszelf gegeven en kunnen jullie niets verwijten”, sprak hij voor een volle tent.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio