Geblesseerde Thomas Vermaelen verlaat Rode Duivels en keert voor revalidatie terug naar Barcelona

Foto: Photo News

Geblesseerde Thomas Vermaelen verlaat Rode Duivels en keert voor revalidatie terug naar Barcelona

Print
Brussel -

Thomas Vermaelen verlaat de Rode Duivels en keert terug naar zijn club Barcelona om te herstellen van zijn blessure. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) zondag laten weten.

Vermaelen startte vrijdag in de Nations League tegen Zwitserland, maar moest twintig minuten voor tijd afhaken met een blessure aan de rechterhamstring. Intussen zou er een scan genomen zijn, de uitslag daarvan is nog niet officieel bekend. Maar de verdediger is er dus zeker niet bij voor de oefenderby tegen Nederland van dinsdag.

Marouane Fellaini, die andere Rode Duivel die zondag op de open training in het Koning Boudewijnstadion ontbrak, trainde individueel in Tubeke met Lieven Maesschalck. Eerder uit voorzorg, al zullen er met hem dinsdag in de oefeninterland sowieso geen risico’s genomen worden. Fellaini zat vrijdag op de bank tegen Zwitserland, maar leek al tijdens de opwarming niet voluit te gaan, waarna er overlegd werd met kine Maesschalck en teamarts Kris Van Crombrugge.

1.600 fans voor open training

Zondagvoormiddag zijn er in het Brusselse Koning Boudewijnstadion onder een stralende hemel 1.600 fans opgedaagd voor de open training van de Rode Duivels in de aanloop naar de oefeninterland van dinsdag tegen Nederland.

Een eerder matige opkomst, al zullen de verkiezingen daar wel iets mee te maken hebben. Na hun derde plaats op het WK in Rusland zijn de Duivels immers populairder dan ooit.

De aanwezige fans zagen 23 Rode Duivels op het trainingsveld verschijnen. Thomas Vermaelen en Marouane Fellaini waren er niet bij. Vermaelen is inmiddels teruggekeerd naar FC Barcelona om te revalideren van een blessure aan de rechterhamstring. Fellaini trainde individueel in Tubeke. De basisspelers van vrijdag mochten na een halfuurtje al terug naar binnen.

MEER VOETBALNIEUWS