© Photo News

Wereldkampioene Sanne Cant wint Rapencross in Lokeren na korte solo

Sanne Cant (Iko-Beobank) heeft zaterdag de Rapencross in Lokeren bij de vrouwen elite gewonnen. De 28-jarige wereldkampioene haalde het afgescheiden voor Laura Verdonschot. Loes Sels pakte de laatste podiumplaats in. Sanne Cant won eerder dit seizoen ook al de Berencross in Meulebeke.

Ellen Van Loy nam de beste start en draaide als eerste het veld in. Samen met Laura Verdonschot en Sanne Cant zonderde zij zich af van de rest. Net voor de eerste passage aan de zandbak sloten voorin ook Loes Sels en Nikki Brammeier aan. Niet voor lang evenwel, Verdonschot en Cant begonnen immers met een kleine voorsprong aan de tweede ronde. Sels en Van Loy volgden wat verderop. Die laatste twee sloten voor de beklimming van de Mont Henri, de enige helling op het parcours, aan bij Cant en Verdonschot en dat deed Alice Maria Arzuffi vervolgens eveneens.

Voor Cant ging het net voor het ingaan van de derde ronde iets te traag. De wereldkampioene nam afstand van de rest. Sels probeerde in haar eentje de kloof te dichten. Achter haar volgde een trio met Van Loy, Alice Maria Arzuffi en Verdonschot. Sels kon aan de zandbak Cant vervoegen, terwijl ook Verdonschot aanstalten maakte om bij de twee leidsters aan te sluiten.

Met nog twee ronden voor de boeg kregen we een kopgroep met drie. Alice Maria Arzuffi volgde op 11 seconden, Ellen Van Loy moest dan al 30 seconden goed maken. Cant, Sels en Verdonschot begonnen ook met zijn drieën aan de slotronde. Op de Mont Henri liet Sanne Cant haar metgezellen in de steek en zo won zij de eerste editie van de Rapencross bij de vrouwen.

- Uitslag -

1. Sanne cant

2. Laura Verdonschot

3. Loes Sels

Meer sportnieuws