Drie cannabisplantages ontmanteld en 17 verdachten opgepakt bij grootschalige actie

Archiefbeeld. Foto: Kurt Desplenter

Drie cannabisplantages ontmanteld en 17 verdachten opgepakt bij grootschalige actie

Print
Kiel / Antwerpen 2060 / Borgerhout -

Bij een grootschalige gerechtelijke actie in het kader van een drugsnetwerk zijn er vrijdag op verschillende plaatsen in en rond Antwerpen huiszoekingen uitgevoerd. Daarbij werden drie cannabisplantages ontmanteld en 17 mensen opgepakt.

Het onderzoek is een operatie van enkele maanden. Vrijdag werden 20 huiszoekingen uitgevoerd, waarvan vier versterkt door het snelle responsteam. Deze vonden plaats op vijf locaties op het Kiel, in Antwerpen-Noord en in Borgerhout. Daar werden cannabisplantages ontdekt, sommigen nog in opbouw. In totaal werden er 1.700 planten aangetroffen.

17 personen werden van hun vrijheid beroofd, 13 werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. In de Onderwijsstraat werd een growshop gesloten. Verder werden er zes wagens, 1,7 kilogram marihuana en 80.000 euro cash inbeslaggenomen. De lokale recherche voerde de actie uit in samenwerking met de federale gerechtelijke politie, de hondensteundienst, het snelle responsteam, de technische en de logistieke ondersteuning, en de mobiele eenheid.

LEES OOK. Cannabisplantage opgerold in kippenkwekerij: twee personen gearresteerd

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio