Hoofdaandeelhouder stelt spelers KV Mechelen gerust: “Financiële continuïteit wordt gewaarborgd”

De voetballers en coaches ten tijde van de donderdagtraining. Foto: Joris Herregods

Hoofdaandeelhouder stelt spelers KV Mechelen gerust: “Financiële continuïteit wordt gewaarborgd”

Print

Bij KV Mechelen, dat in het oog van de storm is terechtgekomen door het voetbalschandaal, wordt er vrijdag zoals vanouds getraind. Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx benadrukt dat de financiële continuïteit blijft gewaarborgd.

LEES OOK. Belgisch voetbalschandaal: twee bestuurders van KV Mechelen blijven in de cel

De voetballers trainden achter gesloten deuren ondanks dat er zondag geen match wordt gespeeld. Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx, die niet betrokken is in de hele zaak, heeft de spelers en staf toegesproken. Hij zei dat ze zich geen zorgen moeten maken over hun contracten. Financiële continuïteit blijft gewaarborgd. De werken aan het stadion gaan ook gewoon verder.

Het team en zijn staf krijgen nu het weekend vrij en worden maandag terug op training verwacht. KV Mechelen gaat er verder vanuit uit dat competitie wordt hervat en dat ze volgende week zondag dus tegen Beerschot Wilrijk moeten spelen.

De club heeft tot maandag een persstop ingelast. Spelers, staf en bestuur weigeren nog commentaar te geven op de zaak.

Fans: “Boos en ontgoocheld, maar...”

Bij de KV Mechelen-fans heerst er boosheid en ontgoocheling, maar ze blijven achter hun club staan. “De fans zijn vooral bang dat er straffen gaan uitgesproken worden over de club, voor de daden van individuen”, zegt supportersvertegenwoordiger Gert Van Dyck, die ook in de raad van bestuur zit. “Er is duidelijk gemaakt dat als er sprake is van strafbare feiten, deze gepleegd werden door een aantal individuen binnen het bestuur. Maar dat moet eerst nog onderzocht worden. Tot dan is het vooral afwachten tot er meer informatie is.”

“De supporters zijn boos en ontgoocheld, maar blijven vooral achter hun club staan”, zegt Van Dyck. “Dit is een zware periode, maar we hebben al veel moeilijke momenten meegemaakt. Er wordt vooral gevreesd dat de club zal gestraft worden voor de daden van mensen die op eigen initiatief handelden.”

Zoals voorzitter Timmermans op donderdag al aangaf en tegenover de fans bevestigde, is het een mogelijkheid dat de club zich burgerlijke partij stelt tegen de betrokkenen.

MEER VOETBALNIEUWS