Beschilderde hippo’s brengen ruim 35.000 euro op voor het goede doel

Eén van de geveilde hippo’s. Foto: Invaluable

Beschilderde hippo’s brengen ruim 35.000 euro op voor het goede doel

Print
Antwerpen -

De beschilderde nijlpaarden die deze zomer verspreid stonden in Antwerpen werden gisterenavond geveild. De eerste editie van de ‘Hippo Parade’, bracht maar liefst 35.000 euro op. De opbrengst wordt verdeeld tussen Moeders voor Moeders, City Pirates en Hand in Hand tegen Kinderreuma.

De nijlpaarden, die beschilderd werden door meerdere kunstenaars, werden gisterenavond geveild. Alvorens ze onder de hamer gingen stonden ze de hele zomer verspreid in Antwerpen. Zo’n 120 geïnteresseerden woonden de veiling in Urban City bij, maar ook online kon er geboden worden via het kunstveilingplatform Invaluable. “De opbrengst bedraagt maar liefst 35.850 euro, dat is meer dan verwacht”, zegt Michiel De Visschere van voetbalclub City Pirates, een van de drie goede doelen. “De twee best verkochte stukken, hippo’s beschilderd door Ludo Modelo en Stéphanie Maillart, gingen voor 4000 euro onder de hamer.”

Helaas werden er drie hippo’s vernield toen ze in de stad stonden. Maar van de scherven maakte kunstenaar Ludo Modelo een nieuws stukje kunst. “Ook die stukken werden verkocht, sommigen voor wel 900 euro.”

De opbrengst wordt verdeeld tussen Moeders voor Moeders, City Pirates en Hand in Hand tegen Kinderreuma. Deze goede doelen wisten alvast waarvoor ze het geld wouden gebruiken. Moeders voor Moeders zal met de opbrengst een vorkheftruck kopen, die zal zorgen voor een snellere levering. Voetbalclub City Pirates wil hiermee de lonen van de maatschappelijke werkers betalen. Hand in Hand tegen Kinderreuma zal het geld investeren in een project rond transitiezorg.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio