Intunneling A12 stap dichterbij: minister Weyts bestelt nieuwe studie

De A12 in Aartselaar. Foto: Joris Herregods

Intunneling A12 stap dichterbij: minister Weyts bestelt nieuwe studie

Print
Aartselaar / Hemiksem / Schelle / Niel -

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) heeft aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gevraagd om bijkomend onderzoek te doen naar een mogelijke intunneling van de A12 tussen de Kontichsesteenweg en de Cleydaellaan en de Guido Gezellestraat en Helsstraat. De gemeenten Aartselaar, Hemiksem, Schelle en Niel hadden daar bij de minister op aangedrongen.

Het onderzoek kadert in de plannen om de autoweg lokaal in te graven ter hoogte van Londerzeel en Aartselaar. De A12 wordt in de praktijk gebruikt als een halve autosnelweg, maar heeft nog steeds verschillende kruispunten. Er is al langer sprake van een ombouw, maar die plannen worden nu echt concreet, meldt het AWV zelf.

In Londerzeel wordt de kruising van de A12 met de Kerkhofstraat en de Londerzeelse steenweg weggewerkt door de A12 deels in te graven. In Aartselaar zijn er plannen om een 3,3 kilometer lange strook deels in te graven. “Er liggen meerdere woonwijken rond de A12. Niet alleen de veiligheid, maar ook het verbeteren van de luchtkwaliteit en het beperken van geluidshinder zijn voor ons een belangrijke bekommernis bij de aanpak van deze kruispunten”, zegt burgemeester van Aartselaar Sophie De Wit (N-VA).

Nieuwe open ruimte

“De Cleydaellaan is een belangrijke ontsluitingsroute voor onze gemeente. Een ruimere intunneling van de A12 zou zorgen voor nieuwe open ruimte en dus meer en veiligere oversteekmogelijkheden voor fietsers en voetgangers”, klinkt het ook bij burgemeester Luc Bouckaert (CD&V) van Hemiksem. De eerste resultaten van de bijkomende studies worden verwacht in het voorjaar.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio