© Photo News

Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Toon Aerts zijn blikvangers in Lokeren

Zaterdag wordt in Lokeren de Rapencross, in en rond Park ter Beuken aan de Groendreef, georganiseerd. Voor het eerst dit seizoen komen Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Toon Aerts samen aan de start van een veldrit. Lokeren neemt de plaats in van Kruibeke voor wat betreft de Brico Crossen. De gemeente Kruibeke organiseert immers het BK en wil alle aandacht toespitsen op dat evenement van zaterdag 12 en zondag 13 januari 2019.

Na tweemaal een B-cross te hebben georganiseerd, is het Park ter Beuken nu de locatie van de Brico Cross Lokeren. “De omloop is totaal hervormd. Wij hebben voor een UCI/C2-cross immers veel meer ruimte nodig. Bovendien moet alles attractief in beeld kunnen gebracht worden want deze wedstrijd wordt live op televisie uitgezonden. Waar de vroegere twee organisaties zich situeerden in het park alleen, hebben we nu de omloop veel groter, thans 2645 meter lang, uitgetekend. De start- en aankomstplaats is voorzien op de kasseistenen van de Groendreef. Van daaruit trekken we het park in waar we de aanwezige hindernissen optimaal gebruiken. Zo is er een zandstrook en wordt ook de helling ‘Mont Henri’ geïntegreerd in de omloop”, meldt organisator Kurt Vernimmen.

Voor het eerst dit seizoen kruisen Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Toon Aerts de degens in een wedstrijd. “We zijn blij Toon Aerts, toch wel dé man van de wereldbekercrossen in Amerika, aan de start te hebben. Dit samen met wereldkampioen Wout van Aert en Europees kampioen Mathieu van der Poel”, vervolgt Kurt Vernimmen. “Maar vergeet ook Laurens Sweeck niet naast Michael Vanthourenhout, Corné van Kessel, Daan Soete, Tom Pidcock en tal van anderen. Bij de vrouwen is het uitkijken naar wereldkampioene Sanne Cant, die het opneemt tegen onder andere Ellen Van Loy, Maud Kaptheijns, Sophie de Boer, Loes Sels en Alice Maria Arzuffi”, verduidelijkt Kurt Vernimmen.

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws