© ISOPIX

Charlotte Leysen over haar ziekte: “Ik bekijk het dag per dag en ben goed omringd door dokters”

De Ketnetkijker moet Charlotte Leysen (30) al maanden missen, na een voedselvergiftiging die ze eind april opliep. “Ik heb de fout gemaakt om meteen erna te blijven werken”, vertelt de Antwerpse bij de lancering van haar boek.

eadp

Lange tijd bleef het stil rond wrapper Charlotte Leysen. Maar nu laat ze nog eens van zich horen, over haar sinterklaasboek Heisa voor de Sint!. “Het gaat over pakjesavond, waarbij de Postpiet ziek is. De periode van Sinterklaas vind ik magisch en ik sta dicht bij de leefwereld van kinderen”, zegt ze. “Ik vind het fijn om iets van mezelf te mogen maken over zo’n mooi thema.”

Vanaf 17 oktober is het boek gratis te verkrijgen bij Carrefour. Normaal zou er ook een officiële voorstelling komen, maar Leysen is nog altijd onvoldoende hersteld. Eind april was ze voor opnames voor het Ketnet-programma Goed Gezien! in het Afrikaanse Togo, waar ze een ernstige voedselvergiftiging opliep.

Eerst leek ze te genezen, maar toch volgde eind augustus het bericht dat ze een tijd van het scherm zou verdwijnen. “Ik heb de fout gemaakt om meteen erna te blijven werken. Mijn maag en darmflora raakten ernstig beschadigd en voedingsstoffen werden onvoldoende opgenomen. Daardoor verloor mijn lichaam aan kracht, zei het stop en voelt het nu nog zwak. Het enige wat kan helpen, is tijd en rust nemen.”

“Dag per dag bekijk ik het, en ik ben goed omringd door een team van dokters. Pas als ik me 100 procent voel, zal ik er weer staan en dat is nu nog niet het geval.”

Vastgoed

Jobs in de regio