De mogelijke gevolgen voor KV Mechelen? Degradatie naar Amateurklasse of zelfs schrapping

Foto: BELGA

De mogelijke gevolgen voor KV Mechelen? Degradatie naar Amateurklasse of zelfs schrapping

Print

KV Mechelen staat in het oog van de storm in het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal. Het Federaal Parket liet namelijk weten dat “er aanwijzingen zijn dat de omstreden makelaar Dejan Veljkovic in samenspraak met vier bestuursleden van KV Mechelen (...) de uitslag van twee wedstrijden zou beïnvloed hebben” en dat er ook afspraken gemaakt lijken met scheidsrechter Bart Vertenten. Dat kan grote gevolgen hebben voor KV Mechelen, zo blijkt uit het bondsreglement.

LEES OOK: Financieel directeur van KV Mechelen aangehouden, “afspraken tussen Malinwa, makelaar en scheidsrechter”

Sporza sputte het bondsreglement uit en kwam uit bij artikel B2008, waar er dieper wordt ingegaan op daden van competitievervalsing.

Zo kan KV Mechelen degraderen naar Eerste Amateur als bewezen wordt dat de club zich schuldig maakte aan competitievervalsing: “De club (wordt) verwezen naar de onmiddellijk lagere afdeling dan deze waarin ze uitkomt.”

Maar het kan ook erger: KV Mechelen kan geschrapt worden van de bondslijsten, als blijkt dat de vervalsing gebeurde met het medeweten en de instemming van de meerderheid van de bestuursleden van de club.

Hier vindt u het hele bondsreglement terug. Artikel B2008 staat op pagina 260.

MEER VOETBALNIEUWS