Verkiezingen 2018 Antwerpen

Zo mis je niets van de verkiezingen in jouw gemeente op GVA.be

Zijn de stemmen geteld? Dan ben je bij ons aan het goede adres voor alle resultaten, reacties en analyses. Foto: Marc Herremans - Corelio

Zo mis je niets van de verkiezingen in jouw gemeente op GVA.be

Print

Zondag kan je de verkiezingen in jouw gemeente een volledige dag live volgen op onze website gva.be en app. Als de stembureaus openen, om 8 uur, gaan ook wij van start. Per editie hebben we een afzonderlijk live verslag en in elke gemeente volgt een reporter het verkiezingsnieuws voor jou op de voet.

In Antwerpen stad worden alle lijsttrekkers van de zeven grote partijen een hele dag gevolgd door onze reporters en fotografen. Van zodra ze hun stem uitbrengen tot de laatste emoties na de uitslag, je ziet het meteen op gva.be.

Als de eerste stemmen geteld zijn, kan je de uitslag van jouw gemeente onmiddellijk raadplegen op de website. Onze lokale reporters verzamelen de eerste reacties en maken een analyse: wie zijn de winnaars? Wat zijn de mogelijke coalities? Jij kan trouwens zelf een coalitie samenstellen voor jouw gemeente met onze coalitietool. Ook de uitslagen van alle kandidaten worden getoond, zo zie je snel hoeveel stemmen je buurman heeft gekregen.

We brengen niet enkel verslag uit in tekst, maar ook in beeld. Op alle partijhoofdkwartieren in Antwerpen hebben we een videoreporter die snel beelden op de website plaatst. Roept er iemand: “Zet die ploat af”, dan tonen wij je meteen de beelden. Ook in de Antwerpse randgemeenten, Kempen, en Mechelen sprokkelen we beelden uit het winnende en verliezende kamp.

Op het einde van de dag bieden we je van elke gemeente een mooi overzicht met alle uitslagen, de reacties, maar ook de analyse van onze lokale reporter. Is de coalitie zondagavond al beklonken, kennen we de naam van uw nieuwe burgemeester al: dan lees je het uiteraard ook het snelst op je gemeentepagina.

En wat denk jij van de uitslag? Ben je tevreden of ontgoocheld? Je kan jouw mening kwijt op onze website of Facebookpagina.

Lees nu al wat er op het spel staat in jouw gemeente, op wie je kan stemmen, en wat de lijsttrekkers beloven. Zo ben je voorbereid om zondag te kiezen voor ‘de goeie’.

Wil je onze updates overal kunnen volgen, download dan snel onze gratis app.