Mechelse rechtbank gedwongen ‘gewone’ zaak uit te stellen door fraudeonderzoek Belgisch voetbal

Foto: Dirk Vertommen

Mechelse rechtbank gedwongen ‘gewone’ zaak uit te stellen door fraudeonderzoek Belgisch voetbal

Print
Mechelen -

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag noodgedwongen een dossier van oplichting moeten uitstellen omdat de advocaat van de verdediging, Walter Van Steenbrugge, een voorleiding moest bijwonen in Hasselt in het dossier naar matchfixing en fraude in het Belgisch voetbal.

Het Mechelse dossier betreft enkele feiten van oplichting waarbij een vrouw verschillende mannen rond haar vinger wond en zo vele tienduizenden euro’s wist te ontfutselen. De vrouw was niet aan haar proefstuk toe, deze feiten gebeurden terwijl een eerdere procedure voor soortgelijke zaken nog liep voor het Hof van Beroep.

Meester Walter Van Steenbrugge wilde het dossier persoonlijk pleiten, maar werd donderdag weerhouden in Hasselt waar hij optreedt als raadsman voor Club Brugge. “Meester Van Steenbrugge is gisteren overvallen door dat dossier en de hele dag in de weer geweest”, zegt meester An-Sofie Raes, die uit naam van Van Steenbrugge aanwezig was. “Hij heeft het dossier ook fysiek in zijn bezit omdat hij het afgelopen weekend heeft voorbereid, ik kan dus onmogelijk namens hem optreden. Dit is duidelijk een geval van overmacht.”

De advocaten van de burgerlijke partijen verzetten zich niet tegen een uitstel. Het dossier zal gepleit worden op 29 november.

Donderdagnamiddag wordt in Mechelen mogelijk nog een tweede dossier om diezelfde reden uitgesteld. Ook meester Frédéric Thiebaut is geraadpleegd in het fraudedossier en zal wellicht niet aanwezig kunnen zijn voor de behandeling van een drugsdossier.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio