KV Mechelen boekt zesde opeenvolgende zege in de Proximus League

Foto: BELGA

KV Mechelen boekt zesde opeenvolgende zege in de Proximus League

Print
Opdracht volbracht. KV Mechelen heeft de linke trip naar het Stade Leburton zonder kleerscheuren overleefd en blijft alleen op kop in Eerste Klasse B. Na een moeilijke start had KV aan tien dodelijk efficiënte minuten genoeg om de klus al in de eerste helft te klaren. Drie kansen, drie doelpunten, drie gouden punten. Met dank aan koele killer Gustav Engvall.

Lang hebben ze hem niet moeten missen. Gustav Engvall, de offensieve revelatie van dit seizoen bij KV, moest in Tubeke al na een kwartier opnieuw aan de bak. Vrancken had de Zweed na zijn knieblessure van zaterdag liever wat meer rust gegund maar moest dat plan bijstellen toen Togui al na acht minuten slachtoffer werd van het verschrikkelijke veld. Na een pijnlijke glijpartij werd de Ivoriaan hinkend van het veld geholpen met een enkelblessure.

Ook met Engvall kwam KV er in het eerste halfuur offensief niet echt uit. De offensieve rushes van Van Cleemput aan de rechterkant werden duidelijk gemist. Het schaarse gevaar moest van de linkerkant komen maar de eerste bal tussen de palen van Storm kon Defourny niet verontrusten. Dan was Tubeke veel gevaarlijker. Weymans kreeg rond de twintigste minuut een dot van een kans maar mikte de bal op de paal. Even later was Lemoine net op tijd om Videmont van de openingsgoal te houden.

KV overleefde het moeilijke eerste halfuur en legde de match vervolgens in tien minuten in zijn beslissende plooi. Net als tegen Roeselare begon alles met een perfect getrapte corner van Rob Schoofs. De Limburger schilderde zijn hoekschop deze keer op het hoofd van De Camargo, die overhoeks binnen kopte: 0-1. Drie minuten later mocht Defourny zich al opnieuw omdraaien. Engvall zette Storm op weg naar de 0-2 maar kreeg de bal terug via de paal en klaarde de klus dan maar zelf: 0-2. Een laatste stuiptrekking van Tubeke, via Traore, werd knap gered door Verrips en net voor de rust werd de thuisploeg helemaal doodgeknepen. Een voorzet van Storm werd door Kaya afgelegd tot bij Engvall: 0-3 en match gespeeld.

De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets. De bijna duizend meegereisde Malinwa-fans trotseerden het barre herfstweer door vrolijk verder te blijven zingen. De paar honderd thuissupporters telden af tot het laatste fluitsignaal en hun zesde opeenvolgende nederlaag. KV dicteerde de wet zonder nog echt aan te dringen. Zondag wacht er in Westerlo immers een nieuwe belangrijke afspraak in de strijd om de eerste periodetitel. Een kwartier voor tijd leek Engvall op weg naar een hattrick maar trok Toure aan de noodrem. Rood voor de verdediger en geen zesde doelpunt voor de Zweed.

Het zal hem worst wezen. Met twee doelpunten had Engvall opnieuw een belangrijk aandeel in vijfde opeenvolgende 3-0 op rij in de competitie. Nog twee keer winnen en het finaleticket is binnen.

EINDSTAND. Tubeke-KV Mechelen: 0-3

Meer voetbalnieuws