BOEK. C.J. Daugherty - De echomoorden

Foto: echo

BOEK. C.J. Daugherty - De echomoorden

Print
C.J. Daugherty begon haar professionele carrière als crime reporter, voor ze overschakelde naar de lucratieve markt van de Young Adult romans. Met ‘De echomoorden’ waagt ze zich voor het eerst aan een thriller voor volwassenen.

 Als twaalfjarig meisje doet Harper McClain een gruwelijke ontdekking. Haar moeder ligt dood in de keuken. Ze is naakt, overdekt met steekwonden. Vijftien jaar later bezoekt Harper, intussen een toonaangevende verslaggeefster in Savannah, een plaats delict. Tot haar ontzetting is die compleet identiek aan diegene waarin ze haar moeder terugvond. Haar vermoeden dat de moordenaar nog altijd vrij rondloopt, lijkt te worden bevestigd. De zoektocht lijkt evenwel hopeloos. De dader heeft geen enkele vinger- of voetafdruk noch DNA-sporen achtergelaten. Harper komt op haar fanatieke, bijwijlen roekeloze queeste niet altijd even fraaie zaken over haar moeder te weten. Behoort de moordenaar misschien tot het kransje mannen dat mama geregeld met een herenbezoekje vereerde? Het antwoord komenwe, zoals het een klassieke thriller betaamt, pas helemaal aan het slot te weten.

Daugherty heeft met haar Young Adult-boeken duidelijk geleerd hoe ze een spannend, solide plot moet construeren, waarbij de verhaallijnen nooit gecompliceerd, laat staan labirintisch worden. Die kwaliteit vinden we ook in De echomoorden terug. Gezien het aantal losse eindjes en de positieve respons op Harper in de pers, krijgt dit boek ongetwijfeld een vervolg. Terecht!

De Boekerij, 412p

 

MEEST RECENT