Zo goed als zeker geen periodetitel voor Beerschot Wilrijk na nederlaag bij Union

Print
Beerschot Wilrijk heeft dinsdagavond in de belangrijke wedstrijd tegen rechtstreekse concurrent het pleit verloren met 2-0. Het verlies komt hard aan bij de Mannekes: de eerste periodetitel is nu zo goed als zeker niet voor de Antwerpenaren, nu KV Mechelen ook met 0-3 is gaan winnen op het veld van Tubeke.

In de eerste helft had Beerschot Wilrijk de betere mogelijkheden. De match was amper vier minuten ver en toen viel het licht tien minuten uit. Nadien hadden de gasten het betere van het spel. Met kansen voor Vancamp en een hele mooie voor Joren Dom. Die schoot tegen de kruising. Op aangeven van Vancamp kopte Tissoudali binnen, maar die goal werd afgekeurd. Tissoudali claimde nog een strafschop. Union had het moeilijk en was nauwelijks gevaarlijk. Als er één ploeg had kunnen scoren, dan was het toch Beerschot Wilrijk in deze eerste helft.

Na de pauze kwam Union beter in de match. Union kwam heel doeltreffend en bijzonder gevaarlijk uit de hoek op de tegenaanval. Selemani spurtte Prychynenko voorbij, die maakte een fout en strafschop. Selemani schoot hard binnen. Tau maakte er op aangeven van Selemani 2-0 van. Een hard verdict voor Beerschot Wilrijk dat de match een uur lang perfect onder controle had. Voor de bezoekers is de eerste periodetitel nu zo goed als onmogelijk. BW telt 18 punten uit 12 matchen, dat is zes punten minder dan leider KV Mechelen. En er zijn nog twee matchen te spelen.

EINDSTAND. Union-Beerschot Wilrijk: 2-0

Meer voetbalnieuws