Benefiet om lichaam van overleden sandboardster uit Boechout te repatriëren

Print
Boechout -

De teamgenoten van Evi De Preker - de jonge vrouw uit Boechout die in Peru om het leven kwam na een ongeluk bij het sandboarden - organiseren een benefiet. Daarmee willen ze de ouders van Evi helpen bij het dragen van de kosten voor de repatriëring van het lichaam en de begrafenis. Wie z’n steentje wil bijdragen kan op zaterdag naar de benefiet gaan of een bijdrage storten.

Het ongeval gebeurde begin september in een oase in de Peruviaanse woestijn, omgeven door enorme bergen zand waar je soms tot 20 minuten op moet klimmen voor je de top haalt. Het is dan ook razend populair bij avontuurlijke reizigers die er komen sandboarden.

Wat er misging toen Evi De Preker de enorme duin afdaalde, is niet helemaal duidelijk. Het staat wel vast dat ze te veel snelheid maakte en niet meer tijdig kon stoppen. Ze gleed met hoge snelheid in de richting van het dorpje, dat omzoomd is met hotels. Ze knalde door de omheining aan het zwembad van een hotel en sloeg tegen de muur.

Evi werd met talloze breuken, waaronder een heupfractuur, overgebracht naar het ziekenhuis. Ze werd een week lang in een kunstmatige coma gehouden in het ziekenhuis maar overleed aan haar verwondingen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio