© Photo News

25 euro voor seks, bosjes en tentjes te huur voor 10 euro

Prostitutiebendes viseren transmigranten in Maximiliaanpark

Brusselse jongerenbendes verdienen goed geld aan de transmigranten in het Maximiliaanpark. Ze verkopen er niet alleen drugs, gestolen goederen en zelfs wapens, maar verhuren in de buurt ook ruimtes voor “intieme momenten”.

tg

Pooiers sturen steeds vaker vrouwen naar het Maximiliaanpark, op loopafstand van de prostitutiebuurt achter het Noordstation. “Daar hebben ze voor een prijsje (maximaal 20 à 25 euro, red.) seks met transmigranten. De meeste mannen die er verblijven, zijn jonge twintigers die al maanden van huis zijn. Die hebben nood aan een verzetje”, klinkt het bij de politie.

Hoewel er waarschijnlijk weinig geld te rapen valt bij de vaak arme transmigranten, vinden ze het bij Utsopi, de vereniging die zich het lot van sekswerkers in Brussel aantrekt, niet vreemd dat de meisjes naar daar worden gestuurd. “Elders in Brussel wordt het voor sekswerkers steeds moeilijker om klanten te vinden. Bars worden afgebroken en overal worden no-gozones gecreëerd. Dus moeten de meisjes uitwijken om geld te verdienen”, klinkt het.

In de tentjes

Van prostituees die hun diensten aanbieden in het park is Mehdi Kassou van het Brusselse Burgerplatform niet op de hoogte. “Wel rond het park. En we weten ook dat die jongeren hier geregeld vrouwelijke transmigranten voorstellen doen om hen iets te laten verdienen. Telkens wanneer ons dat gesignaleerd wordt, melden we dat aan de politie.”

Uit een interne nota van de politie, die de redactie van Het Nieuwsblad kon inkijken, blijkt dat criminele bendes ook zones verhuren (vanaf 10 euro) waar transmigranten ongestoord seks kunnen hebben: bergruimtes in flatgebouwen of zelfs het openbare toilet aan de achterkant van het park. Ook in de bosjes in het park zelf worden hoekjes of tentjes ter beschikking gesteld.

Naast prostitutie tieren ook drugshandel, heling van gestolen goederen, wapenhandel en mensenhandel welig in het park. Politiediensten en ook het Brusselse Burgerplatform, dat alle ngo’s verzamelt die zich het lot van de transmigranten aantrekken, maken zich dan ook steeds meer zorgen over de veiligheid in en rond het park.

MEER OVER Prostitutie