Lode Vereeck (Open Vld) zet stap opzij na onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

Het parket van Limburg heeft een onderzoek geopend naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van Lode Vereeck tegenover (doctoraat)studentes. De Open VLD-lijsttrekker in Diepenbeek doceert Economie aan de UHasselt. Het is de universiteit die aangifte deed. Er werd geen klacht ingediend. In afwachting van het resultaat van het onderzoek zet Vereeck een stap terug uit het partijbestuur.

De UHasselt meldt dat ze op de hoogte was van klachten en een dossier heeft overgemaakt aan het parket. Dat wordt ook bevestigd door het parket van Limburg, dat de aangifte van de UHasselt per brief ontving. In de brief is er sprake van mogelijk grensoverschrijdend gedrag door Vereeck ten aanzien van studentes/doctoraatstudentes. Het onderzoek vindt plaats rekening houdend met alle gevoeligheden van het dossier, aldus de Limburgse persmagistraat.

Stap opzij

“Meldingen als deze zijn altijd ernstig te nemen”, zo reageert Open Vld op het bericht dat het parket een onderzoek heeft geopend tegen Open Vld-senator Lode Vereeck voor mogelijk grensoverschrijdend gedrag tegenover studentes. In afwachting van het resultaat van het onderzoek is afgesproken dat Lode Vereeck een stap terug zet uit het partijbestuur en uit de fractievergaderingen van de Senaat.

“Een onderzoek zal helderheid brengen en we hebben er het volste vertrouwen in dat het parket haar werk zal doen”, zo laat de partij weten via Belga. “Lode Vereeck heeft ons laten weten dat hij zijn volledige medewerking zal verlenen aan het onderzoek”.

De partij heeft met Vereeck zelf afgesproken dat hij in afwachting van de uitkomst van het onderzoek “een stap terug zet uit het partijbestuur en uit de fractievergaderingen van de Senaat”. “In het kader van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen zal Lode Vereeck zich deze laatste week terughoudend opstellen”, klinkt het nog.

Vereeck is op dit ogenblik in ziekteverlof, meldt de VRT.