© Belgacom 11

Bekendste stem van de Bosuil zwaait na 44 jaar af

Royal Antwerp FC is op zoek naar een nieuwe stadionomroeper, na 44 jaar zal de in Deurne wereldberoemde stem van Daniel Vuylsteke na dit seizoen niet meer te horen zijn in het Bosuilstadion.

SaRe

“Een excellente sportavond, dames en heren. Namens Royal Antwerp Football Club heet ik u, Antwerpfans, zeer hartelijk welkom in onze vertrouwde Bosuil.” 44 jaar opende stadionomroeper Daniel Vuylsteke zo tweewekelijks zijn avonden in Deurne-Noord. Die vertrouwde Bosuil vervelt weldra tot een moderne voetbaltempel en ook de vertrouwde stem van Vuylsteke zal plaatsmaken voor een nieuw en jonger exemplaar.

“De leeftijd begint zijn tol te eisen”, zegt Vuylsteke in een filmpje dat hij opnam voor de website en sociale media van Antwerp. “Het is tijd voor een nieuwe, jonge kracht.” Die kracht zal evenwel nog een tijdje kunnen opwarmen onder de ervaren vleugels van Vuylsteke. “Dit seizoen doet hij nog uit, samen met de nieuwe kracht”, legt Antwerpwoordvoerder Dean Pylaerts uit. De zoektocht naar die nieuwe kracht goot Antwerp in een wedstrijd. Kandidaten moeten een filmpje van zichzelf opnemen waarin ze uitspraken doen die typisch zijn voor een voetbalwedstrijd. De ervaren stadionomroeper zal zelf mee de beste kandidaten selecteren.

(Lees verder onder de foto)

© Belgacom 11

Een brulboei lijkt dus bij voorbaat niet zo’n grote kans te maken. In een reportage van Belgacom 11 in 2016 benadrukte Vuylsteke dat hij veel belang hecht aan een beschaafde stijl van omroepers en geen boodschap had aan wat hij ‘dat gejoel’ noemde. Een foutje maken zal Vuylsteke gemakkelijker door de vingers zien. “Wie nooit mist is een volmaakt mens en dat ben ik lang niet”, zei hij daar zelf over toen het ging over of hij al eens de verkeerde speler een doelpunt had toegekend. “Een 18 of een 13 op een afstand van 60-70 meter is niet altijd duidelijk.”

Sinds de ingeweken West-Vlaming in 1974 voor het eerst als stadionomroeper door de poort van het Bosuilstadion stapte maakte hij er veel ups en downs mee. In oktober 2016 zei Vuylsteke dat hij graag nog een titel zou meemaken. Enkele maanden later vierde Antwerp de promotie naar de hoogste klasse. Uitgerekend tegen Roeselare, de ploeg die Vuylsteke tijdens een wedstrijd ooit de volgende gevleugelde woorden ontlokte: “Een own-doelpunt van Roeselare. Waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank.”

Kandidaten kunnen hun filmpje met begeleidende mail bezorgen aan daniel.vuylsteke@rafc.be

© Belgacom 11

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws