© BELGA

Man met mes door militairen overmeesterd op trein in Brusselse Zuidstation

Een man die andere mensen met een mes bedreigde op een trein in het Brusselse Zuidstation is vrijdagnamiddag door militairen overmeesterd, schrijft Bruzz. Het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket, dat nog laat weten dat de dader aangehouden werd door de onderzoeksrechter.

adm

Een getuige die de man met het mes op de trein zag, verwittigde een patrouille van militairen in het station. De militairen kwamen de trein op en daar zou de man volgens Bruzz het mes op de keel gehouden hebben van een andere passagier.

“Als jullie dichterbij komen, snijd ik zijn keel over”, zou de man geroepen hebben, waarop één van de militairen een charge inzette, het slachtoffer gaf de messenzwaaier ook een klap.

De militairen konden de dader overmeesteren en hebben hem overdragen aan de spoorwegpolitie, die hem vervolgens ter beschikking stelde van het Brussels parket. “De dader werd zaterdag ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter. Hij is aangehouden voor bedreiging onder bevel of voorwaarde met een criminele aanslag, het dragen van een verboden wapen door bestemming (mes). Zijn mentale toestand laat geen deftig verhoor toe”, vertelt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.

Over het motief is er nog geen duidelijkheid.

Nu in het nieuws