VIDEO. 8.000 Antwerpenaren vragen ander beleid met ‘De Grote Omarming’

In Antwerpen hebben zondagmiddag 8.000 mensen deelgenomen aan ‘De Grote Omarming’, een burgerinitiatief gesteund door tal van middenveldorganisaties dat oproept om het huidige beleid op 12 punten te wijzigen. Het doel, een 12 kilometer lange mensenketting rond de hele binnenstad, werd niet volledig bereikt, maar de organisatoren zeggen toch “erg tevreden” te zijn met de opkomst.

doro

De Grote Omarming’ wou tot 12.000 mensen bereiken door op 12 locaties samen te komen en van daaruit naar elkaar toe te stappen in de vorm van een mensenketting. Onder meer CD&V-lijsttrekker Kris Peeters werd onder de deelnemers gespot. “De verdeling tussen de verschillende punten was niet perfect, maar met de hulp van bijvoorbeeld linten hebben we toch een mooi signaal gegeven”, stelt de organisatie.

‘De Grote Omarming’ vraagt het toekomstige stadsbestuur om voluit te gaan voor 12 verwezenlijkingen als “een stad zonder armoede”, “een leefbare stad zonder file” en meer water en groen. De organisatoren willen echter dat de burger ook na de verkiezingen betrokken wordt bij het uitstippelen van het beleid.

GVA+ “Met De Grote Omarming toont Antwerpen dat het klaarstaat om sámen aan een betere stad te werken”

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio