© DBA

Monstercoalitie zonder N-VA? “Ik snap niet waarom De Wever die persoonlijke aanvallen blijft aanhouden”

Kris Peeters (CD&V) heeft zich versproken, iedereen weet nu dat hij naar een monstercoalitie kijkt en niet naar een samenwerking met N-VA. Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in De Zevende Dag. “Ik snap niet waarom hij die persoonlijke aanvallen blijft aanhouden”, reageert de CD&V-lijsttrekker.

doro

De Wever maakt zich naar eigen zeggen niet te veel zorgen over de peilingen, waarin N-VA enkele procenten verliest en daarmee ook de kans om de huidige coalitie in Antwerpen voort te zetten. “Ook zes jaar geleden stonden we in de beste peilingen op 28 procent”, aldus De Wever zondag in De Zevende Dag. “Wat me meer zorgen maakt zijn de extreme veto’s die worden uitgesproken. Wouter Van Besien heeft al heel veel mensen uitgesloten.”

CD&V-kopman Kris Peeters heeft volgens De Wever zijn ware intenties blootgelegd met zijn uitspraak in ‘Gert Late Night’. “Als iemand zegt dat hij zelfs met 5 procent van de stemmen burgemeester kan worden, dan heeft die zich versproken. Dan weet iedereen: die kijkt niet naar N-VA, die kijkt naar een monstercoalitie met Open Vld, Groen, sp.a en misschien PVDA. Alleen in die context kan je het burgemeesterschap claimen met 5 procent.”

Calimero

“Dat is totaal niet juist. Ik vraag me af waar De Wever dat haalt”, zegt Peeters aan VRT NWS. “Van in het begin hebben we duidelijk gezegd dat we enkel Vlaams Belang en de PVDA uitsluiten, omdat hun standpunten te ver van ons programma liggen. Wij sluiten niets uit. Het is aan de Antwerpenaren om hun stem uit te brengen en daarna zullen we zien.”

“Ik snap niet waarom hij die persoonlijke aanvallen en die Calimero-rol blijft aanhouden. Dit is een eenvoudige tactiek om zichzelf tegen al de rest te plaatsen. Hij doet alsof het zij tegen de rest zijn en dat de rest zich zal aansluiten bij een linkse coalitie. Maar dat is wat CD&V betreft niet correct. Ik hoop dat de Antwerpenaren dat doorzien.”

“Het mandaat als burgemeester is voor ons niet het allerbelangrijkste”, zegt Peeters nog. “Ik heb veel ervaring met onderhandelingen op het federale en het Vlaamse niveau. Ik weet dat er veel dingen mogelijk zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER