© AP

Het moest de mooiste nacht van het leven van Tina Turner worden: “En hij nam me mee naar een bordeel”

De wereldbefaamde zangeres Tina Turner heeft op 78-jarige leeftijd voor het eerst verteld wat zij en haar echtgenoot-met-losse-handjes Ike gedaan hebben op hun huwelijksnacht. “Hij nam me mee naar een bordeel”, zegt Turner in You Magazine.

gjs

© AP

Toen ze 22 jaar oud en smoorverliefd was, trouwde Tina Turner met Ike in het Mexicaanse Tijuana. Het was toen 1962 en de zangeres met de indrukwekkende stem had al wat faam gemaakt. Maar toch danste ze naar de pijpen van haar kersverse echtgenoot, die besliste waar ze trouwden en waar ze na het feest naartoe gingen.

“En weet je waar hij me mee naartoe nam”, vertelt Turner in een interview met You Magazine. “Naar een bordeel! Op mijn huwelijksnacht! Ik heb er live naar een seksshow moeten kijken, zo schokkend dat ik het niet eens meer weet. Ik heb dat verdrongen. In mijn hoofd heb ik een ander scenario gecreëerd van die avond, vol romantiek.”

Ze heeft het nooit iemand verteld omdat ze zich schaamde. “Mensen kunnen zich niet eens voorstellen wat voor iemand hij was. Een man die zijn kersverse vrouw meeneemt naar een pornografische show net na de ceremonie. Daar zat ik dan, in een vuile zetel, uit mijn ooghoeken naar Ike te kijken. “Vindt hij dit echt leuk”, vroeg ik me af.”

Het zou het wrange begin betekenen van een huwelijk waarin Tina Turner meermaals agressief aangepakt werd door Ike. Het leidde tot een scheiding in 1976. Daarna werd ze wel gelukkig, met haar tweede echtgenoot Erwin Bach. Ike Turner stierf in 2007.

NIET TE MISSEN