© BELGA

Matchwinnaar Noubissi: “Ik weet eigenlijk niet of ik links- of rechtsvoetig ben”

Marius Noubissi bekroonde zijn sterke partij met een late winning goal. Zijn poeier met links vloog via de lat binnen. “Natuurlijk doet het mij enorm veel plezier dat mijn doelpunt ons drie punten oplevert”, zei de bescheiden Kameroener na de moeizame 1-0 zege tegen Tubeke.

kofr

De thuisploeg moest wel erg lang wachten op de verlossing. “We bleven erin geloven en rekenden erop dat we nog zouden scoren. Of ik nu links- of rechtsvoetig ben? Ik weet het eigenlijk niet. Er zit veel ‘force’ in mijn twee benen en ik heb altijd met links én met rechts gescoord”, vertelde Noubissi.

De jonge aanvaller had de Kielse Ratten al vroeger in de partij op voorsprong kunnen trappen, maar faalde tweemaal. “Het was moeilijk om na die gemiste kansen in mezelf te blijven geloven. Maar ik heb niet aan mezelf getwijfeld, mijn ploegmaten hielpen me erdoor en bleven me veel vertrouwen geven. Het is niet omdat je kansen mist dat je je hoofd moet laten hangen. Dat heb ik dan ook niet gedaan en het heeft geloond. Matchwinnaar? De ploeg heeft de match gewonnen. Niet Marius Noubissi.” (lacht)

En zo pakte Beerschot Wilrijk een broodnodige zege in de strijd om de eerste periodetitel. “Ja, deze drie punten waren enorm belangrijk. Er komen nu twee cruciale wedstrijden aan. Als we er opnieuw voor gaan zoals de voorbije weken en het beste van onszelf geven, kunnen we ook tegen Union en Mechelen winnen.”

Na zijn fraai doelpunt werd Noubissi minutenlang bezongen door het Kielse publiek. “Dat is fantastisch, hein. Het toont dat ik hier snel m’n draai heb gevonden en is het nu aan mij om te blijven presteren”, besloot Noubissi.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws