© Facebook

Zwaarlijvige vrouw apetrots op straffe transformatie, totdat diëtiste haar dwarsboomt en per ongeluk sms stuurt

Jennifer Ginley-Hagan (28) uit Liverpool was apetrots, nadat ze maar liefst de helft van haar eigen lichaamsgewicht verloor. De transformatie die ze onderging, deed de monden openvallen van de mensen in haar omgeving. En Jennifer kreeg zelfs een prijs voor haar indrukwekkende strijd. Maar haar euforie ebde snel weg, toen ze enkele maanden later een berichtje kreeg van haar diëtiste.

mrra

© SlimmerWorld

Het tekstberichtje kwam binnen, vlak nadat Jennifer bij haar diëtiste was geweest voor een “blinde weging”. De experte had dus net gekeken hoe het stond met de vrouw haar gewicht, zonder te vertellen wat het resultaat was. Dat doen ze om mensen niet te laten focussen op de cijfers op de weegschaal en wel op de manier hoe ze zich voelen, terwijl ze toch de vooruitgang in kaart kunnen brengen.

Maar op de terugweg kreeg Jennifer plots een berichtje van de diëtiste, met daarin een boodschap die duidelijk niet voor haar bedoeld was. “Dus, prinses Perfect heeft een blinde weging gehad vandaag. Plus 31 kilogram! Dus in het totaal is ze nog maar 31 kilogram lichter. Ze weegt al terug 90 kilogram”, stond er geschreven met een emoji waarmee de diëtiste aangaf dat ze huilde van het lachen.

Dat Jennifer terug wat was bijgekomen dat wist ze wel, maar dat haar diëtiste er blijkbaar mee lachte dat ze “maar 31 kilogram” was afgevallen, vond ze verschrikkelijk. Dat de experte die informatie blijkbaar spottend met iemand anders wou delen, kon helemaal niet door de beugel. Bovendien had Jennifer dat zelf ook wel sneller willen weten, want dat was ten slotte de reden waarom ze naar de diëtiste ging. Zo had ze sneller kunnen ingrijpen.

“Ik vind het echt verschrikkelijk dat ik dit publiek maak, maar ik kan zo’n leugenachtige mensen echt niet verdragen”, liet de vrouw weten aan The Sun. “Mijn diëtiste heeft me nooit gecontacteerd om te praten over mijn stijging van mijn gewicht. Die hele tijd wist ze dat ik opnieuw een tandje moest bijsteken, maar ze lachte me alleen maar uit achter mijn rug”, aldus Jennifer. Ze was zo geschrokken dat ze drie dagen lang niet wou eten. Mentaal raakte ze er helemaal onderdoor, depressief over haar gewicht.

“Ik voelde me net terug negentien, alsof ze me aan het pesten waren met mijn gewicht. De stijging was mijn fout, maar mij zo in de grond boren en bewust niet helpen, dat is haar schuld. Ik ben nog steeds op de goede weg!” aldus Jennifer. Na lang nadenken besloot ze om het sms’je - zonder de naam van de diëtiste - via sociale media te verspreiden. “Zodat jullie weten dat niemand het recht heeft om je slecht te laten voelen. Zodat jullie fier zijn op wat jullie bereiken, zodat jullie je niet laten tegenwerken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een woordvoerder van Slimming World heeft ondertussen laten weten aan The Mirror Online dat zij inderdaad weet hebben van de zaak. “We geven geen details vrij, maar we kunnen bevestigen dat één van onze diëtistes ontslagen is door een recent onderzoek.”

NIET TE MISSEN