© USA TODAY Sports

Kooivechter gaat op de vuist met entourage van tegenstander, en dan breekt de hel los

Het is gebeurd: The Notorious Conor McGregor is verslagen in het veelbesproken MMA-gevecht met rivaal Khabib Nurmagomedov. De Ier ging in ronde vier neer nadat Nurmagomedov vrijwel de hele wedstrijd de bovenhand had. Na afloop brak echter chaos uit: de Rus sprong uit de kooi en begon te vechten met de entourage van McGregor, waarna een teamlid van Khabib vervolgens de kooi instapte en op zijn beurt klappen uitdeelde aan McGregor.

svar

McGregor en Nurmagomedov maakten er een spannende wedstrijd van, al werd in de eerste twee rondes duidelijk dat Nurmagomedov vandaag de betere vechter was. In ronde drie kende The Notorious een opflakkering, maar in ronde vier was het einde verhaal voor McGregor. Daarna brak echter de hel los. De zegevierende Nurmagomedov richtte zich meteen op het team van zijn Ierse opponent, blijkbaar na een belediging van McGregors teamlid Dillon Danis. De Rus begon te roepen en sprong na enkele seconden over de randen van de octagon heen om volop te beginnen vechten met enkele van McGregors teamleden. En nog was het niet afgelopen: intussen deelde in de octagon zelf een van Nurmagomedovs teamleden een klap uit aan McGregor.

Het is nog onduidelijk of Khabib Nurmagomedov een straf zal krijgen nadat hij over de rooie ging. Het plaatst in elk geval een smet op de prachtige zege van de Rus, die door alle chaos zijn belt niet meteen na de wedstrijd ontving. Hij bevestigt zo wel zijn status van allerbeste grondvechter in de UFC en heeft momenteel een ongeslagen MMA-record van 27-0. Al blijft het vooral jammer dat een wedstrijd met een maandenlange opbouw waarbij ook religieuze en etnische spanningen optraden tussen de twee vechters, op zo’n manier eindigde.

© AP

Nu in het nieuws