Haïti opnieuw getroffen door zware aardbeving: minstens 11 doden

Bij de aardbeving die Haïti zaterdagavond getroffen heeft, zijn minstens elf mensen om het leven gekomen. Dat meldt regeringswoordvoerder Jackson Alexis. Een crisiscel werd opgestart.

gjs

Tot nu toe was sprake van vier slachtoffers in het noorden van het Caraïbische land, in de steden Port-de-Paix en Gros Morne, meldden lokale media.

De aardbeving had een magnitude van 5,9. Het epicentrum bevond zich op zo’n twintig kilometer ten noordwesten van kuststad Port-de-Paix. Sommige gebouwen zijn ingestort, zoals de gevel van de katholieke kerk in Plaisance du Nord. De aardbeving werd gevoeld tot in de hoofdstad Port-au-Prince en in de Dominicaanse Republiek, het buurland waarmee Haïti het eiland Hispaniola deelt.

Het straatarme Haïti werd in 2010 door een aardbeving met een magnitude van 7. Daarbij kwamen meer dan 220.000 mensen om het leven. Nog altijd is de schade van toen niet helemaal hersteld: een deel van de bevolking woont nog altijd in tijdelijke onderkomens. De economische en politieke toestand is gespannen. President Jovele Moïse riep zaterdag op tot kalmte.

Nu in het nieuws