© GOYVAERTS/GMAX Agency

SK Heist smeert bleek Lierse Kempenzonen eerste nederlaag aan

Lierse Kempenzonen liep in het streektreffen bij SK Heist op een eerste competitienederlaag. De Pallieters incasseerden in de eerste helft een tegengoal van Ventôse en kregen die achterstand niet meer uitgeveegd. Met 9 op 18 nemen de Lierenaars een matige start.

kugu

Terwijl SK Heist met de elf van start ging die vorige week een punt uit de brand sleepten in Dessel rommelde René Trost flink in de basiself van Lierse Kempenzonen. De Nederlander liet de uit blessure terugkerende Francesco D’Onofrio meteen opdraven, dropte ook Jef Van der Veken in de basiself en schoof Thomas Wils naar het middenveld. Daar kreeg Augusto Da Silva de voorkeur op Jarno Molenberghs.

Beide teams hadden nood aan zege. SK Heist joeg nog een eerste overwinning in deze competitie na, terwijl Lierse Kempenzonen drie punten van doen had om zich bovenaan te handhaven. Het waren overigens de Pallieters die het balbezit toegeschoven kregen, maar er bitter weinig mee aanvingen. Niet toevallig was de eerste grote kans voor de thuisploeg, maar Orye werkte een vrijschop van Janssens staalhard tegen de paal. De bezoekers reageerden met een verraderlijk lobje van Kuijlaars, maar de goal viel toch aan de overzijde. Troonbeeckx stuurde Ventôse doorheen de bezoekende defensie en die legde met een boog kurkdroog in de verste hoek. Lierse Kempenzonen moest achtervolgen, maar puurde bitter weinig mogelijkheden uit zijn acties. Het enige gevaar kwam nog van een vrijschop van Kuijlaars die de paal trof.

Nul kansen

Het zou dus van de tweede periode moeten komen voor Lierse Kempenzonen, maar de Lierenaars kregen de motor aanvankelijk maar niet aan de praat. Het vierde kwartier werd een maat voor niets met een berg afval in het spel en nul kansen. Pas na zeventig minuten staken de Pallieters nog een keer de neus aan het venster, maar op aangeven van Schops kopte Vermeiren over. Het was een zeldzame mogelijkheid, want een goed georganiseerd Heist trok zonder al te grote problemen zijn eerste driepunter over de streep. Ook al omdat Lierse Kempenzonen maar geen schwung in zijn acties kreeg en nauwelijks een degelijke aanval in elkaar knutselde.

De wanprestatie zadelt de Pallieters met een matige 9 op 18 op. Iets waar de vele honderden meegereisde fans alles behalve vrolijk van werden.

SK HEIST: Stroobants, Tambeur, Webers, Englebert, Verwerft, Engelen, Janssens (88’ Alaerts), Verbist, Troonbeekcx (80’ Wijns), Ventôse, Orye (78’ Adesanya).

LIERSE KEMPENZONEN: Geens, Schops, Bastiaens, Van der Veken (61’ Maus), D’Onofrio, Wils, Buyens, Boulaouali (74’ Molenberghs), Da Silva, Kuijlaars (68’ Meeus), Vermeiren.

DOELPUNTEN: 25’ Ventôse 1-0

GELE KAARTEN: 9’ D’Onofrio, 38’ Wils, 71’ Geens, 77’ Verwerft.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Toeback.

TOESCHOUWERS: 2.000.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws