© BELGA

Van der Poel-Van Aert 1-0: eerste onderling duel gaat naar de Europees kampioen

Mathieu Van der Poel heeft het eerste duel met Wout van Aert meteen gewonnen. De Europees kampioen troefde in de Berencross in Meulebeke de wereldkampioen af in zijn eerste cross van het seizoen. Voor Van Aert is het zijn vierde tweede plek van het seizoen.

jefi

Alle ogen waren in Meulebeke gericht op Wout van Aert en Mathieu Van der Poel. De twee tenoren van het veld stonden voor dit seizoen samen aan de start. Al duurde dat langverwachte duel tussen de wereldkampioen en de Europees kampioen maar een goede twee rondes. De beste start was voor beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt, daarna nam Van Aert, voor het eerst in de trui van nieuwe sponsor Cibel-Cebon, het heft even in handen. Maar het was Van der Poel die op een technisch parcours met veel bochten het verschil kon maken. In twee fases weliswaar.

De eerste versnelling van de Nederlander kon Van Aert nog ongedaan maken, maar bij de volgende cartouche was het wel prijs. Van der Poel had al snel een voorsprong van tien seconden beet op een achtervolgend groepje met Van Aert, Hermans en Iserbyt.

Maar groter werd dat verschil niet. Van Aert bleef knokken en hield de eenzame koploper lange tijd in het zicht. Tot Van der Poel een eerste keer foutloos door de zandbak reed en zo zijn voorsprong vergrootte tot vijftien seconden. Overwinning binnen. Mathieu Van der Poel - Wout van Aert: 1-0 dus. In de slotronde reed Wout van Aert nog sterk weg van Quinten Hermans en greep voor de vierde keer dit seizoen tweede.

© BELGA

Meer sportnieuws