Verkiezingen 2018 - Jouw gemeente

© Reuters, Kris Van Exel, Photo News, Maarten De Bouw, JHS, Mia Uydens

DISCUSSIE. Wat vindt u van de resultaten van de peiling?

In Antwerpen zet Groen zich buitenspel door een coalitie met N-VA af te wijzen, in Mechelen haalt Bart Somers een absolute meerderheid en in Turnhout is het politieke landschap totaal versnipperd. Dat blijkt uit de verkiezingspeiling van Gazet van Antwerpen.

De huidige Antwerpse coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld verliest volgens onze peiling haar meerderheid. Maar een nieuwe meerderheid zonder de partij van burgemeester De Wever (N-VA) is onmogelijk. Groen zet zich buitenspel door een coalitie met N-VA af te wijzen, want een centrumlinkse coalitie is niet mogelijk.

Uit de peiling van uw krant blijkt dat in Mechelen de stadslijst Vld-Groen-m+ afstevent op een absolute meerderheid. Alle andere partijen verliezen, op PVDA na. Een mooi resultaat voor burgemeester Bart Somers.

Groen zet in Turnhout een flinke stap vooruit. N-VA verliest, maar wordt niet afgestraft voor het brokkenparcours dat de partij in het begin van deze legislatuur aflegde. Alle grote partijen zijn elkaar waard. De kandidaten hebben nog een week de tijd om een grote groep zwevende kiezers te overtuigen. Zij beslissen over winst en verlies.

Wat vindt u van de resultaten van de peiling? Denkt u dat de kaarten van de partijen zondagavond ook zo zullen liggen? Of verwacht u nog wel een verrassing? Laat het ons weten via onderstaand invulformulier, we bundelen een aantal reacties in onze maandagkrant.

Verkiezingsnieuws