© EPA

Bejubelde operazangeres Montserrat Caballé, die met Freddie Mercury meezong op ‘Barcelona’, overleden

Een van de grootste sopranen ter wereld is niet meer. Operazangeres Montserrat Caballé kreeg wereldwijd lof, werkte samen met Freddie Mercury en zong onder meer in New York, Bremen, Wenen en Lissabon. Ze overleed op 85-jarige leeftijd.

gjs

“Ze is deze nacht gestorven in het ziekenhuis van Sant Pau”, aldus een bron binnen het ziekenhuis zaterdag. Caballé kampte al jaren met gezondheidsproblemen.

Montserrat Caballé was een van de allerbeste operazangeressen die de wereld ooit gekend heeft. De sopraan werd overal ter wereld gevraagd om te zingen en kreeg de ene staande ovatie na de andere. Ze wordt beschouwd als een van de grootste sopranen van Spanje.

Caballé werd ook bekend bij het grote publiek door samen te werken met Freddie Mercury, de frontman van rockband Queen. Met hem nam ze Barcelona op, een lied dat een wereldhit werd en onder meer gebruikt werd als officieel lied van de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. In 1999 zong ze het lied net voor de finale van de Champions League voetbal, met een bandje met de stem van de overleden Mercury dat meeliep.

Nu in het nieuws