© Jimmy Kets

Zonnig weekend is aanloop naar “nieuw nazomertje”, met 20 graden en meer

“We zijn dit jaar al verwend geweest”, zegt weerman Frank Deboosere. En kijk: dit weekend schijnt de zon en volgende week kondigt zich zelfs “een nieuw nazomertje” aan.

gjs

Zaterdag is er eerst veel zon, in de loop van de dag komt er wat meer bewolking vanuit het westen. Het is ook warm voor de tijd van het jaar met maxima van 19 tot 25 graden, zegt het KMI.

Zaterdagnamiddag kunnen er stapelwolken ontstaan met in het begin van de avond kans op een lokale bui. ‘s Avonds en ‘s nachts wordt het zwaarbewolkt met soms perioden van regen of enkele buien. Een onweer is niet uitgesloten. De minima liggen tussen 8 graden op de Hoge Venen tot 12 graden in het centrum van het land.

Zondag is er eerst nog een beetje regen, maar in het noorden wordt het al snel overwegend droog en wisselend tot zwaarbewolkt. Begin volgende week is het weer zonnig en zacht.

Ondertussen stijgt de luchtdruk en dat kondigt voor maandag, dinsdag en woensdag nieuw nazomerweer aan. Maandag houden we het nog op maxima rond 17 graden. Dinsdag en woensdag ruimt de wind naar het zuiden. Na het ochtendgrijs maakt de zon overuren en halen we maxima van 20 graden en meer.

Nu in het nieuws