© BELGA

Vrancken na verdiende zege KV Mechelen: “Over de eerste periodetitel moeten we nog niet spreken”

“We mogen heel fier zijn”, sprak coach Wouter Vrancken. “Deze vierde zege op rij was een knappe teamprestatie. Of we nu op weg zijn naar de eerste periodetitel? Daar moeten we op dit moment nog niet te veel aan denken. We moeten gewoon verder op deze weg, met dezelfde ingesteldheid en met dezelfde spirit.”

jln, ydb

De drie punten mochten aan de rust dan eigenlijk al binnen zijn, toch bleef Vrancken tot de allerlaatste seconde mekkeren en sakkeren langs de lijn alsof de titel op het spel stond. “We moeten het gewoon opbrengen om tot het einde te blijven gaan”, sprak de T1. “Niet alleen voor onze doelman (Michael Verrips, red.) is het leuk om een clean sheet te houden, voor de hele ploeg is dat altijd leuk meegenomen.”

Opvallend: ervaren spelers als Tainmont, Matthys en De Camargo zaten opnieuw op de bank. Vrancken: “Als je wint, is het natuurlijk iets makkelijker als coach om zulke gasten op de bank te houden. Maar goed, ook zij hebben evenveel waarde aan deze zege.”

Tim Matthys zelf had alle begrip voor zijn plaats op de bank. “Als de ploeg de drie punten pakt, voelt je rol als bankzitter toch anders aan. Dan kan je er iets beter mee omgaan.”

De flankaanvaller had vooral veel lovende woorden over voor ploegmaat Engvall, maker van de 2-0. “We hadden niet gedacht dat hij nu al zo belangrijk zou zijn voor ons. Maar goed, zijn kwaliteiten kunnen ons in de toekomst alleen maar ten goede komen.”

© BELGA

Eerst goal voor William Togui: “Moment van intense vreugde”

De Ivoriaan legde de match met zijn eerste van het seizoen kort na de rust in een beslissende plooi en was na afloop dan ook erg opgetogen.

“Dit is een heel mooie zege”, glunderde hij. “De coach heeft ons een hele week op scherp gesteld en daar plukten we de vruchten van. Of dit de beste match van het seizoen was, weet ik niet. Het samenspel vanavond was alleszins top.”

“En uiteraard ben ik enorm blij met mijn eerste doelpunt. Het voelt als een beloning voor al mijn inspanningen sinds het begin van het seizoen. Het was een moment van intense vreugde. Oké, het was een makkelijke, maar goal is goal. En het was een belangrijke voor mij.”

Rob Schoofs: “De komst van Joachim speelt een grote rol”

Na Westerlo en Lommel kwam Rob Schoofs ook tegen OHL tot scoren. Een doelpunt dat tot stand kwam na een erg knappe aanval.

© BELGA

“Zowel ons eerste als ons tweede doelpunt kwam er na een mooie collectieve aanval. Voor mezelf was het mijn derde op rij. Hoe dat komt? De komst van Joachim speelt hierin een grote rol. Ik was al lang vragende partij naar zo iemand als hij. Een speler met leiderscapaciteiten, duelkracht én goede voeten. Zo kan ik zelf meer in de box gaan, wat leidt tot meer doelpunten.”

Zo lijkt de Limburger de kritiek die twee weken geleden de kop op stak, gepareerd te hebben.

“Dat moet je aan die mensen vragen. Door het nieuwe systeem en de invulling zijn zowel Onur als ik gegroeid. Zo trekken we de hele ploeg mee. We staan nu even aan de leiding, maar het is nog niet gespeeld. Union of Westerlo kan zondag alweer over ons springen. En ook de andere ploegen doen nog mee”, besluit de middenvelder.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws