© rr

Tourist LeMC gaat in zee met Raymond van het Groenewoud

Voor het eerst in drie jaar brengt Tourist LeMC (34) nieuwe muziek uit, en de single Spiegel is meteen een opvallend nummer. De Antwerpenaar gaat ervoor in zee met Raymond van het Groenewoud.

Jo De Ruyck

Het is de eerste keer dat de twee de handen in elkaar slaan. “We hadden voor het nummer nood aan een rauwe, intense karakterstem. We kwamen dan al snel bij Raymond uit. Al goed dat hij het zag zitten en dat het meteen klikte, zodat we niet verder moesten zoeken. Heel lieve man ook, de Raymond, het is een prachtige samenwerking geworden”, aldus Johannes Faes, zoals Tourist LeMC met zijn echte naam heet.

Spiegel gaat, zo omschrijft Tourist het, over zelfreflectie: “Ben je nog blij met wie je bent en met dingen die je doet in het leven? Af en toe moet je even tijd nemen om eens door de figuurlijke spiegel te kijken naar jezelf. En door de ogen van de ander, want we zijn spiegels voor mekaar.”

Van het Groenewoud neemt in het nummer het refrein voor zijn rekening.

De single, die gisteren werd gelanceerd, is meteen de voorbode van een nieuw album, dat op 8 november zal verschijnen. Voorts heeft de Antwerpse ‘troubadour-rapper’ ook al een concert vastgelegd. Op 18 januari 2019 staat hij in de Lotto Arena.

Zijn derde album, We Begrijpen Mekaar, wordt de opvolger van het succesvolle En Route uit 2015 en zijn debuut Antwerps Testament uit 2010.

Vastgoed

Jobs in de regio