© rr

Oppositie klaagt afstand naar stemlokalen aan

Sp.a klaagt de afstand naar sommige stemlokalen in Mechelen aan. "Dat de oppositie een week voor de verkiezingen met die kristiek komt, vind ik vreemd. We hebben dit maanden geleden beslist", reageert eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA).

Sven Van Haezendonck

De socialisten vinden dat de stad te weinig rekening houdt met minder mobiele kiezers door vier locaties te schrappen. “Vorige week vertelde een van mijn bejaarde buren me dat zij hierdoor niet ging stemmen. Want 2 kilometer stappen, daar is zij fysiek niet toe in staat. Nochtans zou zij graag stemmen”, zegt OCMW-raadslid Sophie Bollen (sp.a). Ze stelt voor om shuttles in te zetten.

De eerste schepen is verbaasd over de vraag. “Toen wij dit een paar maanden geleden in de gemeenteraad en in de commissie hebben besproken, maakte sp.a geen opmerkingen. Nu plots wel”, vertelt hij. Hendrickx zegt dat hij zelf geen klachten kreeg. “We zorgen er wel voor dat bewoners van serviceflats aan De Lisdodde op 14 oktober kunnen stemmen in het woontzorgcentrum zelf”, zegt de schepen nog.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio