Strip Turnhout toont schitterende schatten

Vanaf dit weekend zijn in Huis Schellekens originele stripplaten uit de collectie van Kempense verzamelaars te zien. “Als Strip Turnhout willen we de stripschatten van de Kempen tonen”, legt curator Kurt Morissens uit. “Deze verzamelaars hebben in hun collectie striperfgoed zitten. Zo brengen we voor het eerst de platen samen waarop Adhemar, de zoon van Nero en mascotte van stripstad Turnhout, geboren wordt. Blikvanger is het levensverhaal van Mary Stuart, een mannekesblad in 32 delen uit 1909 en zo allicht de oudste Vlaamse strip.”

woad

Een van de verzamelaars is Ad Hendrickx, uitbater van stripwinkel Tistjen Dop. “Ik heb de originele tekeningen uitgeleend van de nieuwjaarskaarten die ik aan mijn klanten stuurde, samen met twee platen: de cover van De jongens van Turnhout van Bakelandt en de laatste pagina van De slag van Turnhout.”

‘De Schitterende Schat’ is van ­zaterdag 6 oktober tot en met zondag 25 november elke zaterdag en zondag van 13u tot 17u gratis te bezoeken in Huis Schellekens, Steenweg op Mol 66.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio