© McLaren F1 team

Stoffel Vandoorne na traagste tijd: "Hopelijk regent het op zaterdag"

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne mistte de eerste oefensessie op het circuit van Suzuka omdat hij zijn wagen aan Lando Norris moest geven. Tijdens de tweede oefensessie reed Vandoorne de traagste tijd.

F1journaal.be

Ondanks de tegenvallende prestatie is Vandoorne wel tevreden dat hij opnieuw op het circuit van Suzuka mag racen. Vandoorne rijdt graag op het circuit en probeert er na het missen van de eerste oefensessies het beste van te maken.

"Het is leuk om terug in Suzuka te zijn. Het is een geweldig circuit om op te rijden en je krijgt er zowat het beste gevoel dat je in een F1-bolide kan krijgen," aldus Vandoorne. "Ik heb enkel tijdens de tweede oefensessie gereden en het was dan ook een kwestie van een goed gevoel in de wagen te krijgen alsook de puzzelstukjes in elkaar doen passen. We zullen zien hoe het morgen loopt."

"Bij mij lag de focus op het uitproberen van al de bandencompounds. Misschien regent het morgen en we zullen zien wat er gebeurt."

Eventuele regen kan Vandoorne helpen, aangezien de McLaren MCL33 op het circuit van Suzuka waarschijnlijk onder normale omstandigheden opnieuw niet competitief zal zijn. Daarnaast is het missen van de eerste oefensessie ook een handicap.

"Doordat je niet deelneemt aan de eerste oefensessie benader je het raceweekend anders. Omdat je zelf niet deelnam aan de eerste sessie moet je vertrouwen op de data die het team verzamelde tijdens de eerste oefensessie en de richting die ze uitgaan met wat ze geleerd hebben," besloot Vandoorne.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws