TREND. Vijf juwelentrends vanop de catwalk

De recentste internationale modeweken hebben niet alleen een heel resem kledingtrends met zich meegebracht, ook de juwelenkistjes worden gretig aangedikt: van net niet gesloten chokers tot gigantische oorbellen.

lla

Heel wat ontwerpers namen tijdens de recentste modeweken in onder meer New York en Milaan het strand met zich mee. En dat mag je letterlijk nemen: In Milaan stuurden de Italiaanse modehuizen Missoni en Etro hun modellen de catwalk op met schelpen aan hun oren. Ook Joseph Altuzarra, de man achter het gelijknamige modelabel, zag zo’n dagje aan het strand wel zitten: hij smukte zijn halskettingen op met schelpen in allerlei vormen en bruintinten.

© Photo News

En na een dagje strand? Dan breng je even een bezoekje aan de plaatselijke jachthaven waar alle schepen aan de kade vasthangen met behulp van...schakelkettingen. Onder meer Giambattista Valli en Paco Rabanne legden hun modellen aan de ketting: van elegante bedeltjes tot strakke schakels.

© Photo News

Na een ontspannende dag duiken de ontwerpers het nachtleven in met opmerkelijk grote oorbellen, armbanden voor de bovenarm en net niet sluitende chokers. Modehuis Chanel liet in haar thuisstad Parijs topmodel Kaia Gerber opdraven met grote ‘Cha Nel’ oorbellen en voor wie nog twijfelde of het wel écht om Chanel ging: haar bloes en heupriem zorgen voor de broodnodige bevestiging.

Ook Balenciaga en Burberry besloten hun label te promoten al gingen ze net iets subtieler te werk dan Lagerfeld en de zijnen: Het Franse Balenciaga koos voor een ingetogen kettinkje, de Britse trots Burberry verwerkte zijn naam dan weer in een onopvallende oorbel.

© Photo News

Modehuizen Chloé en Yves Saint Laurent leggen de nadruk op de arm. De bovenarm om precies te zijn. Met een gouden exemplaar zoals Cleopatra tijdens haar hoogdagen of een bovenarmband à la Yves Saint Laurent ben je helemaal hip op de dansvloer.

© Photo News

Liever een halsketting? Ga dan even langs bij Fendi, Miu Miu en Dior: zij kozen voor chokers die de hals net niet volledig omsluiten. Van turkoois met studs tot een wirwar van kralen.

© Photo News

MEER OVER modeweek